20 anys del polèmic petó entre Madonna i Spears als MTV Video Music Awards

Es compleixen 20 anys del petó provocatiu i rebel entre Madonna i Britney Spears. Aquesta acció entre la reina i la princesa del pop, va generar comentaris incendiaris, fins al punt de titllar-ho del ‘moment més desagradable de la història de la televisió’. Els crítics van teoritzar molt sobre si darrere d’aquest gest, hi havia un missatge polític.

Va ser durant els MTV Video Music Awards de 2003. Madonna se’n va autoretre un homenatge per les dues dècades a sobre dels escenaris. Durant la gala va interpretar ‘Like a prayer’. La performance serà recordada en la història de la cultura popular pel petó a la boca amb Spears. No va ser casualitat, va ser segell 100% Madonna. Havia de participar en l’acció Jennifer López, però finalment en l’equació va entrar-hi Christina Aguilera. Van interpretar el clàssic hit les tres.

En secret absolut, Madonna ja tenia intenció de besar a les dues estrelles del pop femení. En canvi, ningú recorda que també li va clavar un petó a Aguilera. Tothom té present el que li va fer a Britney Spears. I és que la raó era mostrar un Justin Timberlake, ex d’Spears, mor de cels i embogit. Això va fer entrar en còlera a Christina Aguilera i a la resta de l’equip dels MTV, fins a arribar al punt de demanar retirar l’escena de la televisió en futures emissions. No va passar mai.

Analistes afirmen que en aquell context anava dirigit a veure la reacció de Timberlake, que ni era protagonista, que les mateixes tres implicades. Avui en dia la lectura seria diferent. Una provocació, sense guió, i molt més espontani. Crear polèmica. Accions com està passant en reivindicacions com Eva Amaral i mostrar els pits en un concert, amb una finalitat anticensura. Visibilitat i igualtat. Diversitat.

De ben cert, que aquell petó va revolucionar el món. Madonna en aquell temps va declarar que es tractava d’un simple petó. No creia que arribaria a tindre tanta repercussió, i que generaria controvèrsia. La pregunta, Madonna no és la número 1 de l’escàndol? Per aquest motiu, les opinions apunten que era una acció intencionada.

D’aquesta manera, es va obrir un camí. Es tracta d’una imatge que entra pels sentits i no per la ment. Així de simple. No és una acció política, és cultura pop, defensen les dues dives.

Anunci

Més d'aquest programa

Música