45 casos de violència sexual a menors detectats a les Terres de l’Ebre

L’Equip Funcional d’Experts en Maltractaments i Abusos (EFE) ja han tractat 45 casos de violència sexual o maltractament a menors a les Terres de l’Ebre. L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta compta amb aquest servei des del 2021. L’equip està format per una psicòloga clínica, Mariajosé González; una pediatra, Pepa Angelida, i una treballadora social, Neus Jové. Treballen coordinades amb departaments com el d’Educació, d’on els deriven diferents casos. A partir d’aquí, els menors afectats reben una atenció integral. 

Des de la implementació del servei, s’han detectat 45 casos. Un parell han sigut maltractaments greus. Més de la meitat dels casos s’han produit en entorns familiars. També ssón més abundants a la infància, però es detecten durant l’adolescència amb les primeres classes d’educació afectivo-sexuals. Per aquest motiu, des de l’EFE recalquen la importància de l’educació sexo-afectiva des de la infància. 

Per sol·licitar el servei, cal enviar un correu a efe.ebre.ics@gencat.cat o trucar al telèfon 634 276 696. L’horari d’atenció és els dimarts i dijous des de les vuit del matí fins les tres del migdia.  

Text: Caterina Avinyó

Anunci

Escriu un comentari

Més lectures