Mentir pot treure el consentiment en les relacions sexuals?

“Només s’entendrà que hi ha consentiment quan s’hagi manifestat lliurement i mitjançant actes que, en atenció a les circumstàncies del cas, expressin de manera clara la voluntat de la persona”,

Aquesta és la clàusula que regula la cultura del consentiment a l’estat espanyol. Tot i les polèmiques que ha causat la llei ‘Només sí és sí”, aquestes claus poden convertir en agressió sexual, i per tant, en delicte alguns casos en què ha mancat el consentiment.

“El 55,7% de les dones han tingut sexe sense ganes o desig sexual”

Font: Institut de les Dones

L’Institut de les dones va descobrir que al 2022 que més d’un 55% de dones havia tingut relacions sexuals sense ganes o desig. També, la plataforma Joyclub va publicar un article afirmant que altres estudis diuen que el 46,8% dels menors de 34 anys han passat per la mateixa situació.

L’educació que rebem permet identificar quan és i quan no és consentiment ?

L’Equip Funcional d’Experts en Maltractaments i Abusos (EFE) ha advertit que una bona educació afectivo-sexual durant la infància pot prevenir la violència sexual en menors. L’Equip també ha afirmat que la major part dels casos de violència sexual a la infància s’identifica a la adolescència. El moment on es comença a impartir l’educació sexual.

Agressions entre celebritats

Un exemple de manca de consentiment el denunciava l’actriu Evan Rachel Woods (Thirteen, WestWorld, Ides of March). La celebritat ha tret un documental, ‘Phoenix Rising’, en què denuncia les múltiples agressions sexuals i psicològiques que va patir durant la seva relació amb el músic Marilyn Manson, amb el qual es portava 29 anys. Una de les moltes agressions que ha denunciat Woods va ser durant el primer cop que van quedar, on l’actor va besar-la agressivament. sense consentiment.

Anunci

Escriu un comentari

Més d'aquest programa

De matí manyana