Reivindicació feminista i humor a la música: analitzem ‘La Otra’

“Contigo es cierto que a veces romper las cadenas duele un poco menos”. Una de les lletres que representen el segell de l’artista ‘La Otra’.

Isabel Casanova és una referent musical feminista de Madrid. És reconeguda per les seves cançons que mesclen els clàssics acústics d’Amèrica Llatina, com Chavela Vargas, Víctor jara o Silvio Rodríguez, amb altres gèneres com el hip hop, el reagge o el funk.

“Hay que educar a los violadores, lo mejor será que vistan ropa ignífuga y que siempre lleven varios extintores”

La Otra

Però sobretot destaquen les seves lletres reivindicatives, escrites amb un toc d’ironia i humor. Una de les seves cançons que mostren aquesta mirada crítica a la vegada que còmica és la cançó ‘Se quemó’. L’artista dóna la volta a la truita a les típiques frases masclistes que se senten després que una noia hagi patit una agressió sexual. En aquest cas l’agressor passa a ser la víctima: un senyor que mor cremat per la noia que ha violat. Un paral·lelisme entre dues situacions de violència.

Per posar-ne un exemple, una de les crítiques que reben les dones després d’haver patit una violació és: “Mira com anava vestida, molt provocativa, s’ho estava buscant”. La Otra li dóna la volta i canta: “Vestido con ropa tan infamable, él se lo estava buscando”.

“Nadie nos dijo que fuese a ser fácil sacarse los cuentos de un príncipe azul”

La Otra

La seva cançó més coneguda és ‘Contigo’. Una oda a aquella persona que estima deixant de banda les típiques lletres d’amor passional i tòxic. La Otra mostra un amor lliure i sense deixar de banda l’amor propi i el feminisme.

A la secció ‘No em toques la figa’ reaccionem a les seves lletres. No et perdis el programa!

Anunci

Escriu un comentari

Més d'aquest programa

No em toques la figa