Artistes que usen el ‘rap’ en cançons sense formar part del segell

Els sons urban cada vegada estan més presents. Una tendència que va vindre per quedar-se. Una barreja de reggaeton, hip-hop i ritmes caribenys que han fet una eclosió en forma de Big Bang, revolucionant la indústria musical mundial. I això ha quedat traduït en artistes espanyols que no usen aquesta etiqueta musical, però sí que afegeixen tocs en les seves composicions.

Molts artistes aposten pel rap en les seves cançons. Mostra d’això, Pablo López és un artista estatal de cap a peus, i ens ha sorprès amb una nova versió del seu tema ‘Quasi’. Aquesta vegada de la mà d’Aczino, un famós raper mexicà.

També podem sentir aquests sons en la cançó ‘Déjala que baile’ d’Alejandro Sanz. Un senzill que va unir a Melendi i al cantautor espanyol més internacional. Van comptar amb la col·laboració d’Arzano. Un tema de 2018.

I és que el rap és molt recurrent en artistes internacionals. Seguint aquestes petjades, Beyoncé en el seu àlbum ‘Renaissance’, va tindre la col·laboració de Kendrick Lamar en el single ‘America has a problem’. I és que el rap és sinònim de reivindicació.

Altres com Rihanna, que es va ajuntar amb Eminem en la cançó ‘Love the way you lie’. Un senzill publicat en 2010. I és que la música passa per filtres, i la indústria crea etiquetes per comercialitzar-la. Més enllà del gènere musical, les companyies necessiten crear paraigües on encabir els artistes per generar vendes.

Anunci

Més d'aquest programa

Música