La mida del penis importa?

La nostra sexòloga Marta Pinyana contesta avui diverses preguntes que els adolescents es fan amb relació al sexe i la sexualitat en diverses pàgines i fòrums. Algunes de les preguntes i respostes són les següents (escolteu el pòdcast per saber-ne més).

  • És normal que el tamany del penis sigui molt diferent erecte, que sense estar-ho?

Resposta: Sí, és completament normal. Existeixen dos tipus de penis: els de carn (que mantenen la seva mida erectes, que sense estar-ho) i els de sang. Aquest segon tipus poden triplicar el tamany del penis quan tenen una erecció. A Espanya, la mitjana del penis erecte és de 14 cm. Tot i això, si alguna persona té dubtes i no està tranquil, sempre pot demanar ajuda a professionals.

  • Quin és el temps normal per no considerar-se ejaculador precoç?

Resposta: Primer caldria investigar si es tracta d’una cosa fisiològica o psicològica. No hi ha temps que es consideri normal o no normal. Les anomalies en l’ejaculació passen quan una persona no pot controlar la mateixa. És a dir, quan una persona perd totalment el control de quan vol ejacular, o no, podem parlar que existeix una problemàtica real. De totes maneres, sempre que una persona considera que té un problema específic d’aquest tipus, cal acudir a consulta per veure quina solució es pot trobar.

  • Què puc fer si considero que no tinc orgasmes i em comparo amb el meu entorn i considero que no gaudim igual de les relacions sexuals?

Resposta: En primer lloc, les comparacions mai són bones. Cada persona és diferent i, per tant, tot i que pots compartir experiències, les sensacions són diferents per cadascú i no has de voler ser igual que aquesta altra persona. En primer lloc, cal que investiguis que és allò que a tu t’agrada, que és el que voldries d’una relació sexual, parar-te a preguntar per les teves necessitats. Aquesta és la part més important, perquè si tu no coneixes el teu cos i allò que t’agrada, difícilment podràs gaudir d’una relació sexual amb una altra persona. Un cop tinguis aquest pas, cal que guiïs a la teva parella sexual, que parleu i que poseu en comú allò que tots dos voleu i consentiu. Sempre que tingueu una problemàtica que no considereu que pugueu solucionar, acudir a consulta és una molt bona eina.

  • Sempre tinc por que es trenqui el preservatiu en l’acte sexual i el meu entorn em fa sentir molt insegur/a.

Resposta: Novament, la por és un factor molt negatiu per poder gaudir de les nostres relacions sexuals. El preservatiu és el millor anticonceptiu i el millor mètode per no contraure ITS. A més, és un mètode molt segur. Cal aïllar-se també d’entorns que et fan sentir insegur/a, perquè les seves pors poden acabar amb què tu no et sentis còmode en cap moment. Per això, cal que expliquis a aquest entorn negatiu que no et fan cap bé. En segon lloc, si aquestes inseguretats dominen les teves relacions sexuals, pots acudir a un professional que t’ajudi i et guiï amb mètodes de comprovació de l’estat del preservatiu, per exemple. Però aquests mètodes sempre han d’estar guiats per professionals.

  • Puc contraure el VIH amb un petó?

Resposta: El VIH, i algunes altres ITS, no es transmeten per la saliva. Per tant, no pots contreure el VIH amb un petó, a no ser que tots dos tingueu ferides obertes a la boca, ja que únicament es contrau per via de la sang. El més important és que per tenir més tranquil·litat, pots acudir a un metge, explicar-li la situació i que consideri com ha d’actuar.

Anunci

Més d'aquest programa

Consells per utilitzar Tinder

Lligar ha canviat molt d’abans i ara. Ara ho tenim una mica més fàcil amb les aplicacions de lligar. Avui parlem d’aquestes...

Les zones més erògenes del cos

Coll, esquena, peus… tenim mil terminacions nervioses en aquestes parts del cos. Descubreix les zones més erògenes amb Marta Pinyana...

Ets una persona gelosa?

Avui, dia de Sant Valentí, parlem de la zelotípia, els gels patològics. És racional tenir aquest sentiment? D’on ve? Com puc evitar...

S de Sexe