El feminisme que sembrem avui, el recollirem demà

Dia 8 de març del 1857. Nova York. Centenars de treballadores tèxtils, conegudes com ‘garment workers’, van sortir al carrer per reivindicar uns salaris més justos i unes condicions laborals més humanes. Aquestes dones estaven sotmeses a sous molt baixos i amb jornades de més de dotze hores. Però la vida de 120 d’aquestes dones va acabar a causa de la brutalitat policial.

166 anys després, aquesta història continua en la memòria de moltes dones. Any rere any se celebra el Dia Internacional de la Dona Treballadora arreu del món, reivindicant els drets de les dones, que continuen lluitant contra el patriarcat per una societat més feminista.

Font: Hogar Textil

“No només les dones darrere una taula estan empoderades, també les que treballen al camp”

Dones treballadores i de diferents sectors. En l’actualitat, l’empoderament femení s’ha visibilitzat més en feines del sector terciari. Totes coneixem la típica pel·lícula on la protagonista s’ha emancipat de casa i compta amb una plaça fixa d’executiva. Però també existeixen altres oficis que empoderen, per exemple, l’agricultura. És el cas d’Erica Tomàs.

“No pensava dedicar-me a l’agricultura, era una feina d’homes”

Erica Tomàs, agricultora

Tomàs treballa a Deltebre en un camp d’arròs. Tot i que mai va plantejar-se dedicar-se a la pagesia, actualment treballa diàriament amb la maquinària del camp.

Des de ben petita pujava amb el seu pare al tractor, però mai havia après el seu funcionament. No va ser fins que va treballar d’administrativa que va descobrir que la seva passió estava entre els cultius del Delta de l’Ebre.

“Haurien d’atrevir-se més, agafar un tractor i tirar endavant com ho he fet jo”

Erica Tomàs, agricultora

Tomàs ha fet una crida a totes les dones perquè s’interessin més per aquest sector, que cada cop té menys demanda.

Anunci

Escriu un comentari

Més d'aquest programa

No em toques la figa