És explotació reproductiva la gestació subrogada?

Ana Obregón ha sigut tendència als mitjans i a les xarxes socials les últimes setmanes. El motiu? La presentadora de televisió va accedir a la gestació subrogada per tenir una neta amb l’esperma del seu fill mort.

La pràctica dels ventres de lloguer

Els ventres de lloguer consisteixen en un acord econòmic entre una persona o família interessada a tenir una criatura i una dona que accedeix a portar el fill al ventre durant nou mesos. D’aquesta manera, la dona que queda embarassada té una compensació econòmica per gestar amb un òvul aliè al seu i donar llum al fill. Això sí, amb l’acord d’haver de donar-lo a la família després del part.

Què diu la llei?

Actualment, la gestació subrogada gestacional a Espanya no és legal. En concret, la Llei 14/2006 de 26 de maig sobre Tècniques de Reproducció Humana Assistida regula els tractaments de reproducció assistida al país i no permet la gestació subrogada.

El debat

Els presentadors David Benito i Caterina Avinyó han exposat les seves opinions sobre el cas d’Ana Obregón i aquesta pràctica en general. Si en voleu saber més, no oblideu escoltar la secció!

Anunci

Més d'aquest programa

Entrevistes